User Tools

Site Tools


viza

Table of Contents

Víza

Rusko

Na cestu jsou potřeba 30 denní turistická víza:

Pozvání jde levně sehnat tady:

Žádost se vyplňuje elektronicky a následně podává i vyzvedává na ruském vízovém centru. Vyhotovení asi 15 dní.

Zkušenost (duben 2014): S pozváním přes realrussia všechno bez problémů - odevzdat, zaplatit a počkat. Vízum jsme dostali přesně na nahlášené dny.

Mongolsko

Kvůli delší návštěvě je třeba zvolit 30 denní turistické vízum (na transit je možné i 5 denní levnější). Žádost o vízum je nutné vyzvednout, vyplnit a odevzdat na ambasádě v ulici Na Marně 5, 160 00 Praha 6.

Co je potřeba:

  • pas
  • pasové foto
  • zdravotní pojištění
  • podrobný plán cesty a hodí se i rezervace hotelu
  • platné ruské vízum (v případě transsibu) nebo letenku apod.

Podaný plán cesty: plán

Cena je 60€. Doba vyhotovení jeden týden.

Info: http://goo.gl/7XtEpt (mzvcr)

Zkušenost (květen 2014): Měli jsme podrobný plán cesty a rezervaci jednoho hotelu (ostatní spaní v kempech bez rezervace). Všechno prošlo hladce a vízum jsme dostali na celých 30 dní bez určeného data příjezdu a odjezdu, paráda.

Čína

Jak na vízum? Je potřeba turistické (typ L) na 30 dní. Dle informací z ambasády jsou dvě možnosti:

  • Napsat podrobný itinerář, dodat rezervace hotelů a hlavně vysvětlení naší cesty - proč máme tak zvláštní plán nepřiletět letadlem. Výsledek je nicméně dost nejistý a záleží na aktuálním rozmaru slečny za okýnkem. Běžně dávají bez letenky jen s pozváním od cestovní kanceláře.
  • Napsat klasický itinerář + rezervace hotelů a zarezervovat letenky na http://www.pelikan.cz nebo http://letenky.kralovna.cz/booking, není nutné letenky koupit.

V závislosti na volbě je tedy potřeba:

  • vyplněný formuář
  • itinerář + rezervace ubytování ( http://www.booking.com )
  • rezervace letenky nebo kvalitní vysvětlení
  • výpis z účtu dokládající dostatečnou hotovost (100$ / den / osoba… Čína poslední dobou podražila :-) )
  • cestovní pojištění
  • kopii pasu - strany s fotografii
  • pasovou fotografii do formuláře
  • originál buď:
    • potvrzení o studiu
    • potvrzení o zaměstnání a souhlas s dovolenou
    • výpis z živnostenského rejstříku

Podaný plán cesty: plán

Info: http://www.chinaembassy.cz/cze/lsyw/viza/

Cena: 30€, platí se na pobočce ČSOB

Formulář si vytiskneme, vyplníme a odevzdáme na ambasádě. Vyhotovení asi 7 dní.

Zkušenost (květen 2014): Pozor na všechny dokumenty, nesmí nic chybět nebo být špatně popsané. Fronta je přibližně na hodinu a vesele posílají zájemce zpět dodat/dopsat vše potřebné. Dle slov paní za okýnkem: požadavky máte na internetu, jestli je nesplňujete, nemůžete dostat vízum. Vyzvednutí víza je asi na půl hodiny a vcelku bez problémů. Dostali jsme vízum na 30 dní bez určeného data příjezdu a odjezdu, opět paráda.

viza.txt · Last modified: 2015/11/25 19:12 (external edit)